Menu
Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (t.v) var selv smittet av koronaviruset da han fredag deltok i en pressekonferanse om koronapandemien. FOTO: Statsministerens kontor

Arbeidsminister Isaksen smittet av koronaviruset

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist koronasmitte. Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i karantene. Nå kan flere i regjeringen havne i karantene.

Av NTB | 18.03.2020 12:06:02

Medisin og helse: – Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk, forklarer statsråden.

– At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, sier Isaksen.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene fordi han har vært i møte med Isaksen.

Departementet kartlegger nå hvem som har vært i nærkontakt med Isaksen siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på samme møter som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

– Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, skrev Alstadsæter på Facebook tirsdag.

Men statsministeren er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB onsdag.

Hvis statsministeren skulle bli syk og ikke kan gjøre jobben, blir næringsminister Iselin Nybø (V) fungerende statsminister.

Det skyldes at assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, som hadde deltatt på møter med helsetoppene, var blitt smittet av koronaviruset i Spania. Stene-Larsen hadde fått dispensasjon fra karantenereglene.

Guldvog er testet for koronavirus, og prøven var negativ, opplyser Helsedirektoratet. Verken han eller andre i ledelsen har vist sykdomstegn.

Stoltenberg er ikke blitt testet for viruset. Hun har ikke vist sykdomstegn.

Samtidig er finanskomiteens leder Mudassar Kapur i koronakarantene. Det er også komitémedlem Tore Storehaug (KrF).

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er satt i karantene etter at han deltok på et møte med Helsedirektoratet.

Allerede tirsdag ble det klart at Isaksens statssekretær Vegard Einan (H) var smittet at koronaviruset.

Tirsdag denne uka ble det også klart at statsminister Erna Solbergs (H) høyre hånd, statssekretær Rune Alstadsæter (H), var koronasmittet.

Fra før sitter flere helsetopper i hjemmekarantene. Det gjelder blant annet helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg.

På Stortinget er Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen bekreftet smittet av koronaviruset.

Flere nyheter: