Menu
Asle Georg Halleraker Foto: Daniel DeNiazi

Arbeidsminister hardt ut mot Sveio-politikere

Arbeids- og inkluderingsministeren, Marte Mjøs Persen (Ap) stiller seg uforstående til at tre lokalpolitikere i Sveio har trukket seg fra partiet.

Av Egil M Solberg | 04.10.2022 12:59:33

Politikk: – Jeg skulle gjerne hatt de videre med på laget, men jeg respekterer valget de har tatt, sier Persen til Vestavind.

Ministeren sier til lokalavisen at det er uheldig at regjeringen får skylden for utmeldingen:

– Streikeretten står sterkt i Norge. Å finne ei løsning i arbeidskamp er partene sitt ansvar, og jeg vil understreke at det er svært uheldig at ansvaret for disse konfliktene blir skjøvet over på regjeringen.

De tre politikerne, som er alle lærere, har trukket seg ut av Arbeiderpartiet som en protest mot regjeringens håndtering av lærerstreiken.

Både Arne Tveit Katla, Torgeir Katla og Asle Georg Halleraker er svært skuffet og mener partiet har dolket dem i ryggen.

De mener at en tvungen lønnsnemnd er en feil retning å gå.

Ordfører Linn Therese Erve (Ap) gikk i går ut med en kraftsalve til regjeringen, hvor hun blant annet ber regjeringen rydde opp i konflikten.

– Jeg forventer at kunnskapsministeren vil arbeide aktivt for å gjenreise tilliten, arbeide for lærerne sine rettigheter og sikre læreryrket videre. Og det haster, skrev ordfører Linn Threrese Erve.

Flere nyheter: