reklame for smiaa
Menu
Anette Trettebergstuen (Ap) vil ha økt mediestøtte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Arbeiderpartiet vil øke mediestøtten med 180 millioner

Arbeiderpartiet vil øke mediestøtten med 180 millioner kroner og mener mediene må få dekket inntil 80 prosent av tapte inntekter mellom mars og juli.

Av NTB | 05.06.2020 13:34:03

Økonomi og næringsliv: Det kommer fram i partiets forslag til revidert nasjonalbudsjett. Det foreslås nye tildelingskriterier for koronastøtteordningen for mediene, der man får dekket inntil 80 prosent av tap av annonseinntekter i perioden 1. mars til 1. juli sammenlignet med samme periode i 2019, skriver Kampanje.

Regjeringen har foreslått en krisepakke for mediene på 300 millioner kroner. Ap vil øke denne til 400 millioner kroner og foreslår videre 50 millioner kroner i økt pressestøtte til aviser med opplag under 15.000 og 30 millioner kroner til annonsering for norsk reiseliv i norske medier.

– Medietilsynets beregninger viser en annonsesvikt på 930 millioner kroner for perioden mars til mai. Det er grunn til å tro at restriksjonene på kulturarrangementer og andre store arrangementer vil ramme annonseinntektene også gjennom sommeren, sier mediepolitisk talsperson Anette Trettebergstuen i Ap.

(©NTB)

Flere nyheter: