Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Arbeider på Aibel innlagt med Covid

En av de smittede gjestearbeiderne på Aibel i Haugesund er innlagt på Haugesund sykehus. 900 personer må i karantene etter utbruddet på verftet.

Av Egil M Solberg | 18.02.2021 10:15:18

Koronapandemi: En av innleiearbeiderne på Aibel i Haugesund har fått komplikasjoner etter smitte. Det bekrefter smittevernlege Teis Qvale i Haugesund kommune.

Det er avdekket utbrudd med den engelske mutasjonen av Covid-19 på verftet. I alt 13 arbeidere var per torsdag morgen bekreftet smittet.

– Samtlige av de smittede jobber på det samme prosjektet og er gjestearbeidere, forklarer Qvale.

Hele prosjektet de jobbet på ved Aibel er nå stengt ned og arbeiderne er satt i karantene.

– Vi må kunne kalle situasjonen for dramatisk når en arbeider er innlagt på sykehus og et så stort prosjekt må stenge ned, sier Qvale.

Han mener imidlertid at de nå har kontroll på situasjonen.

– Det er enklere å få oversikt når alle settes i karantene på denne måten, sier Qvale. Han mener dette var nødvendig etter at det ble avdekket at det er snakk om den mer smittsomme engelske virusvarianten.

Utelukker ikke en sammenheng på Karmøy

Det ble i går ettermiddag avdekket at en skoleelev på 7. klassetrinn ved Mykje skole på Vormedal var smittet med Covid-19.

Kommunelege Katrine Marie Haga Nesse sier at de ikke kan utelukke en sammenheng med utbruddet på Aibel.

– Det er for tidelig å si noe om, men vi kan ikke utelukke dette. Smittesporingen pågår nå og vi vil få svar på flere prøver i løpet av dagen. Da håper vi å vite mer om hvor smitten kommer fra, sier kommunelegen til Radio Haugaland.

Hør intervju med Qvale på Radio Haugaland fra vår podcast

Hør intervju med Nesse på Radio Haugaland fra vår podcast

Flere nyheter: