reklame for Utvik Autoservice
Menu
Apple har fjernet det populære overlevelsesspillet Fortnite fra App Store. Spillutvikleren Epic Games svarer med å ta teknologigiganten til retten. Arkivfoto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix

Apple og Google fjerner Fortnite fra sine app-butikker

Apple og Google har fjernet det populære spillet Fortnite fra sine app-butikker. Spillutvikleren Epic Games svarer med å ta teknologigigantene til retten.

Av NTB | 14.08.2020 04:17:38

Økonomi og næringsliv: Overlevelsesspillet Fortnite ble torsdag tatt bort fra Apples og Googles digitale markedsplass fordi Epic Games lanserte en betalingsløsning som var uavhengig av selskapenes plattform.

Apple og Google tar begge en andel på 30 prosent av kjøpene som blir gjort i de ulike appene som tilbys i App Store og Play Store.

Apple og Google mener betalingsløsningen bryter med deres retningslinjer.

– Epic aktiverer en løsning i applikasjonen som ikke er vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med hensikt for å bryte retningslinjene som gjelder for alle utviklere i App Store, sier Apple i en uttalelse.

Google sier Fortnite fortsatt vil være tilgjengelig på Android, men ikke gjennom deres digitale markedsplass. Det er ikke et alternativ for Iphone-brukere.

Epic ber i søksmålet også om at Apples krav om en andel på 30 prosent gjøres ugyldig.

– Apple har blitt noe selskapet en gang kjempet imot: Monsteret som forsøker å kontrollere markedet, hindre konkurranse og stanse innovasjon, heter det i søksmålet som ble levert samme dag som Apple sparket Fortnite ut av App Store.

Epic Games har også saksøkt Google. Selskapet anklages for å ødelegge for den frie konkurransen og for å ikke ha noen «legitim begrunnelse» for å fjerne Fortnite fra Play Store.

Fortnite er gratis, men spillerne kan kjøpe såkalte «skins», som endrer utseendet på spillfigur og våpen. Spillutvikleren Epic Games lanserte torsdag en løsning for direkte betaling for Apples operativsystem og Google Play. Ifølge Epic skal løsningen være den samme som blir brukt for å behandle betalinger på PC og Mac-maskiner og Android-telefoner.

Epic Games svarer med å anklage Apple for å misbruke selskapets monopollignende makt. Spillutvikleren har bedt en føderal dommer om å stoppe det de mener er Apples konkurransehemmende praksis.

(©NTB)

Flere nyheter: