reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Saltveit er som vanlig kritisk til politikerne og har sjeldent mye ros å gi, men denne gang kan forfatteren, underholderen og samfunnskritikeren i det minste koste på seg et ekstra smil. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Applaus for Alf Saltveit i Bystyresalen

Forfatter Alf Saltveit ga 100.000 kroner i bidrag til Haugesund kommune for å få utbedret fortauene i sentrumsgatene. Da ble det applaus for Saltveit i Bystyresalen.

Av Egil M Solberg | 13.12.2020 09:52:02

Kultur: Forfatter Alf Saltveit er minstepensjonist og har ikke alt for mye penger, men han har bare seg selv å ta vare på. Derfor gir han i enkelte tilfeller penger til formål han selv mener er verdige.

Nå har han donert 100.000 kroner han har spart på minstepensjonen sin, for å bidra til tryggere fortau for innbyggerne i byen.

Godt bevandret

Stort sett hver eneste dag er den 74 år gamle forfatteren å se i bygatene i Haugesund, så han burde kjenne fortauene bedre enn de fleste.

Saltveit er redd for at folk skal falle og slå seg på fortauene som skriker etter et bedre vedlikehold. Spesielt på vinterhalvåret hvor groper og hull i fortauene kan være rene fellene for fotgjengere.

– Mange steder er det som å gå i en dårlig pløyd potetåker, sier Saltveit i kjent stil.

Fikk applaus i bystyresalen

Ordfører i Haugesund Arne-Christian Mohn kunne under bystyremøte onsdag opplyse om at forfatteren hadde donert 100.000 kroner til arbeidet med å utbedre fortauene.

Da ble det applaus i bystyresalen.

Der fremkom det også at politikerne støttet Saltveits bekymringer og besluttet å dekke kostnadene utover de 100.000 kronene for arbeidet med utbedringene.

Saltveit er som vanlig kritisk til politikerne og har sjeldent mye ros å gi, men denne gang kan forfatteren, underholderen og samfunnskritikeren i det minste koste på seg et ekstra smil.

Flere nyheter: