Menu
Begge lags spillere og dommeren ble med på applausen for Christian Eriksen da EM-kampen mellom Danmark og Belgia ble stoppet etter ti minutter. Fra venstre Joakim Mæhle, Dries Mertens og Björn Kuipers. Foto: Friedemann Vogel, Pool via AP / NTB

Applauderte for nummer 10 – kampen i Parken stoppet for Eriksen-hyllest

Publikum og spillere på begge lag i Parken sto for en rørende hyllest til Christian Eriksen etter 10 minutter av EM-kampen mellom Danmark og Belgia.

Av NTB | 17.06.2021 18:22:44

Sport: Supporterne var først ute med ideen om ett minutts applaus for Eriksen 10 minutter ut i kampen. Tidspunktet var valgt for å matche trøyenummeret til stjernespilleren som falt om med hjertestans i helgens åpningskamp.

Onsdag røpet Belgias spiss Romelu Lukaku, som er klubbkamerat med Eriksen i Inter, at lagene var blitt enige om å sende ballen ut av spill og bli med på applausen.

Det var spilt ti minutter og noen sekunder, i et langt belgisk angrep, da spillerne stoppet opp og lot ballen ligge. Fram til kampuret viste 11 minutter sto både spillere, dommere og applauderte sammen med publikum.

– Det var en helt spesiell opplevelse, og jeg vil takke alle som deltok. Det forteller noe om hva fotballen kan utrette, sa spissen Martin Braithwaite.

– Jeg sa at jeg respekterer danskene som menn. De reddet min venns liv, og jeg er svært takknemlig, sa han til TV3 Sport.

Danmarks keeper Kasper Schmeichel la armene rundt kaptein Simon Kjær, som er Milan-spiller og nær venn av Eriksen.

Det var sluppet inn 25.000 tilskuere i Parken torsdag, og de laget allerede før avspark stemning som om det var helt fullt. Den steg ytterligere da Yussuf Poulsen ga Danmark ledelsen før det var spilt to minutter.

Belgia vendte til seier etter pause, men det danske landslagets heltestatus ble ytterligere styrket.

– Fotball er noe av det vakreste i verden. Det binder folk sammen på tvers av landegrenser. Det eneste jeg er skuffet over i dag er resultatet, sa Danmarks landslagssjef Kasper Hjulmand, som etter kampen snakket lenge med Lukaku.

– Lukaku er et stort menneske og en god venn av Christian, sa han.

– Han kan se stadion fra sykehuset, og kanskje kan han også høre det som skjer her, sa landslagssjef Kasper Hjulmand før kampen.

Også belgiske tilhengere var med på å hylle Eriksen. Noen av dem holdt opp en plakat med teksten «Belgium loves you, Christian».

Markeringen varte et snaut minutt og gjorde stort inntrykk på alle tilstedeværende. Lukaku, som er en god venn av Eriksen, omfavnet Thomas Delaney.

Fem dager etter at Danmarks største stjerne falt om med hjertestans i kampen mot Finland, og mottok livreddende førstehjelp, ble det torsdag kjent at Eriksen skal få operert inn en hjertestarter. Han er fortsatt innlagt på Rigshospitalet, som er noen langpasninger fra Parken.

(©NTB)

Flere nyheter: