Menu
Ane Appelkvist Stenseth er eneste norske kvinne i sprintfinalen i Oberstdorf. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Appelkvist Stenseth eneste norske i finalen

Ane Appelkvist Stenseth er eneste norske løper i sprintfinalen i Oberstdorf søndag. Tre andre norske løpere i semifinalen røk ut.

Av NTB | 26.01.2020 13:00:37

Sport: Stenseth spurtet inn til annenplass i sitt semifinaleheat og blir Norges representant i sprintfinalen i Oberstdorf.

Hun var dermed den eneste av fire norske løpere som stilte i semifinalen som klarte å ta seg videre til finalen.

I kvartfinalene kom Lotta Udnes Weng, Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Heidi Weng blant de to første, men ingen av de klarte å ta seg videre til finalen.

– Jeg er kjempefornøyd med sprinten og jeg viser at jeg kan være med i prologen og i kvarten. Jeg har ingen å skylde på og jeg hadde kjempeski, men jeg er veldig fornøyd med det jeg gjør i sprint om dagen, sa Johaug til NRK.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Tiril Udnes Weng klarte heller ikke å komme seg videre fra kvartfinalene.

Rucka lider av en sykdom, og det har også hendt før at hun har besvimt i sporet.

Norges antatt beste sprinter Maiken Caspersen Falla står over verdenscuprennet i Oberstdorf grunnet forkjølelse.

Johaug spurtet inn til en fjerdeplass i kvartfinalene og lå an til å kvalifisere seg til semifinalene som lucky loser, men tiden ble til slutt ikke god nok. Hun var kun tre tideler unna avansement.

På prologen kom alle de norske som stilte til start videre. Der ble det mest dramatisk da den polske 19-åringen Eliza Rucka kollapset i sporet. Hun klarte etter hvert å gå ved egen hjelp og så etter hvert ut til å klare seg bra. Det ble bekreftet av lege Jan Tauscher overfor svenske Expressen.

(©NTB)

Flere nyheter: