Menu
Apotekansatte må prioriteres i vaksinekøen i Oslo når de nå skal samarbeide med kommunen om å foreta vaksinering. Det mener Norges Farmaceutiske Forening og Farmasiforbundet i Parat. Foto: Terje Pedersen / NTB

Apotekforeninger ønsker at ansatte blir vaksinert

Oslo kommune har fått en avtale om at koronavaksinering kan skje i apotek. Nå ønsker fagforeningene at ansatte som skal foreta vaksinasjon, selv må vaksineres.

Av NTB | 14.04.2021 20:04:13

Medisin og helse: Både Norges Farmaceutiske Forening og Farmasiforbundet i Parat synes det er bra at Oslo kommune vil utnytte kompetansen som finnes i apotekene, men mener at ansatte som skal foreta vaksinering, selv må vaksineres på grunn av smitterisikoen.

– Apotekteknikere og farmasøyter i apoteker er en viktig del av helsetjenesten. Apotekansatte har gjort en stor innsats under pandemien med å holde åpent for alle hele veien. Det har imidlertid gjort at apotekansatte lever med økt smitterisiko, understreker Irene Hope, leder for Farmasiforbundet i Parat.

Hun får støtte av Urd Andestad, leder i Norges Farmaceutiske Forening, som sammen med Farmasiforbundet har sendt et brev til kommunen der de ber om at apotekansatte må prioriteres i vaksinekøen.

(©NTB)

Flere nyheter: