Menu
Over en million nordmenn brukte allergimedisin i fjor. Koronaviruset kan ha mange av de samme symptomene som vanlige allergier, derfor er det viktig å starte behandlingen tidlig.Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen Meek / NTB.

Viktig å starte handlingen mot allergi tidlig i år

Våren er høysesong for allergikere. Med høy koronasmitte, med lignende symptomer som allergi, er det viktig å behandle allergien riktig, sier Apotekforeningen.

Av NTB | 31.03.2021 05:50:45

Medisin og helse: En bør starte allergibehandlingen når man merker symptomene, og aller helst før sesongen starter, mener fagdirektør Hanne Andresen i Apotekforeningen.

– Pollenallergi er en folkesykdom som rammer veldig mange. Over én million nordmenn brukte allergimedisin i fjor. Spesielt var juni en krevende periode, der veldig mange hentet ut allergimidler fra apotek, forteller Andresen.

Pollenallergi og covid-19 kan ha symptomer som ligner hverandre. Plager i luftveiene er ikke uvanlig ved allergi, og det er også et typisk trekk ved covid-19. Tungpustethet, hoste og hodepine kan også komme av allergi, men er noe mer sjeldent.

– Hvis man behandler allergier i tide, vil man redusere plagene og symptomene som kan ligne på koronaviruset. Da er sjansen mindre for å forveksle de to, sier hun.

(©NTB)

Flere nyheter: