Menu
En signalfeil ved munningen til Blixtunnelen skaper problemer i togtrafikken søndag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Åpningen av Follobanen rammet av signalproblemer

Søndag morgen åpnet den nye Follobanen mellom Ski og Oslo. Men søndag formiddag må togene kjøre med redusert hastighet på strekningen som følge av signalfeil.

Av NTB | 11.12.2022 10:16:38

Økonomi og næringsliv: – Vi driver med såkalt telefonkjøring på grunn av en signalfeil ved tunnelmunningen til Blixtunnelen ved Ski. Det løses ved at togene får muntlig kjøretillatelse, og da er det krav til redusert hastighet gjennom tunnelen. Det gjør at togene taper 3–4 minutter i retning Oslo, sier pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Han sier at årsaken til signalfeilen foreløpig ikke er kjent, men at mannskaper er sendt ut for å sjekke og utbedre feilen.

Blixtunnelen har to løp, og trafikken fra Oslo S i retning Ski og videre til Østfold er ikke rammet av signalfeilen.

Follobanen er helt ny, og søndag er første dag det er trafikk på den 22 kilometer lange strekningen. Nå rammes altså Bane Nors prestisjeprosjekt av signalfeil allerede første dag.

– Vi skulle gjerne vært alle feil foruten, men det er klart at det blir ekstra kjipt når det skjer på første dag. Heldigvis er det relativt få konsekvenser av akkurat denne feilen, sier Korslund.

(©NTB)

Flere nyheter: