Menu
FOTO: Eirik Dankel, Helse Fonna

Åpner opp for mer besøk

Helse Fonna letter på begrensingene for besøkende på sine sykehus, men det vil fortsatt være restriksjoner.

Av Egil M Solberg | 16.06.2021 21:36:17

Koronapandemi: Helse Fonna letter på besøksrestriksjonene, men det vil likevel være avgrensinger.

Helsestyresmaktene presiserer at det så langt som mulig må legges til rette for besøk i helseinstitusjoner under pandemien, og at det må lages gode besøksrutiner.

I tråd med at Helse Fonna og de andre foretakene i Helse Vest nå er ute av beredskap, er det naturlig at en letter litt på besøksrestriksjonene, heter det i en pressemelding.

– Det vil fremdeles være vurderinger av hvor mange som kan komme på besøk, ut fra fasiliteter på avdelinger, eksempelvis flersengsrom eller enerom, opplyser smittevernoverlege Randi Ofstad i Helse Fonna.

Regler for besøk

* Helse Fonna oppfordrer om at hver pasient får besøk av få personer per dag.

* Besøket bør avgrenses til én time.

* Det er også fint om det er de samme personene som kommer på besøk over tid.

* Det blir også lagt til rette for at pasienter kan ha med pårørende eller ledsager under poliklinisk konsultasjon ved behov.

* Pårørende og besøkende som har luftveissymptomer eller andre symptom på covid-19, eller er i karantene, skal ikke komme på besøk. Unntak kan vurderes ved enkelte tilfeller, som eksempelvis kritisk sykdom.

* Besøk må gjennomføres i tråd med nasjonale smittevernråd, herunder generelle råd for håndhygiene og avstand til ansatte og andre pasienter, heter det i føringene fra Helse Vest.

* Besøkende vil bli bedt om å registrere seg i resepsjonen med navn, telefonnummer og hvilken avdeling de skal besøke. Dette med tanke på eventuell smittesporing.

* En trenger ikke bruke munnbind så lenge en klarer å holde minst én meter avstand til andre.

Nye besøkstider

Helse Fonna endrer også besøkstidene til slik det var før pandemien. Det vil si at ordinær besøkstid er mellom klokka 17.00 og 18.30 alle dager.

Dette gjelder fra og med torsdag 17. juni.

Flere nyheter: