Menu
Nordmenn blir stadig mindre positive til vindkraft på land. Bildet viser Storheia vindpark i Trøndelag. Foto: Heiko Junge / NTB

Åpner for meg vindkraft på land

Regjeringen vil satse på utbygging av vindkraft også på land.

Av Egil M Solberg | 22.04.2022 18:19:40

Vindkraft: Havvind vil gi langt dyrere strøm enn det vi er vant med. Landbasert vindkraft gir vesentlig lavere strømpriser. Det gjør at regjeringen nå igjen vi sette fortgang i planer om vindkraft-prosjekter på land.

I et leserinnlegg, skriver olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) at Norge trenger mer fornybar kraft. Derfor åpner de opp igjen for konsesjonsbehandling av vindkraft på land der vertskommunene sier ja.

– Klimakrisen, høye energipriser og en krevende sikkerhetspolitisk situasjon setter oss på en formidabel prøve i årene framover. I en tid hvor den energipolitiske usikkerheten er stor, er det en ting som likevel er helt sikkert: Tilstrekkelig tilgang på ren og rimelig kraft skal fortsatt være et fortrinn for Norge, og da trenger vi mer fornybar kraft.

– Per Hanasand i DNT skriver i Stavanger Aftenblad at han frykter for nye konflikter rundt vindkraft. Men med ny kunnskap og strengere krav kan vi ikke lenger stenge for behandling av nye prosjekter, sier Aaskand.

Flere nyheter: