Menu
Gamingrom på Haugesund Folkebibliotek. FOTO: Haugesund kommune

Åpner eget gamingrom på Haugesund Folkebibliotek

Lørdag klokken 12.00 åpnes et eget gamingrom på biblioteket i Haugesund sentrum.

Av Egil M Solberg | 18.06.2021 00:00:42

Bibliotek: Her tilbys publikum fire gaming PC-er og Nintendo Switch sponset av Elkjøpfondet.

Haugesund folkebibliotek blir en aktuell fast møteplass også for spill-interesserte med sitt nye Gamingrom.

Åpningsseremonien vil by på mange ulike muligheter for prøving av ulike spill rundt om i bibliotekets lokaler fra klokken 12.00 til 16.00 lørdag 19. Juni.

– Vi ønsker å jobbe mot å utjevne sosiale og økonomiske forskjeller blant barn og unge i Haugesund med å tilby et gratis tilbud av høy kvalitet til alle som er interessert i dataspill. Det sier IT-bibliotekar Audhild Tjugen. Hun er ansvarlig for å sette i stand Gamingrommet.

Sammen med tidligere biblioteksjef Marianne Hirzel sendte hun i 2019 søknad til Elkjøpfondet og fikk tildelt fire kraftige PC-er bygd for spilling og en Nintendo Switch med TV til en samlet verdi rundt 100 000 kroner.

I samarbeid med Haugaland Esport Arena, andre bibliotek og aktivitetshus vil biblioteket tilby flere spill-relaterte arrangementer til høsten.

Gamingrommet vil uansett alltid være tilgjengelig i åpningstiden til biblioteket.

– Jeg håper dette er starten på en storstilt satsing når det gjelder esport i Haugesund, sier Biblioteksjef Siri O. Vikse.

– Vi har allerede tanker om utvidelse av tilbudet. Jeg er helt sikker på at dette er noe som står høyt på ønskelisten til byens ungdom og jeg gleder meg til å endelig kunne åpne dette for publikum, sier hun.

Flere nyheter: