reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Bruken av dukker på tribunen i Sør-Korea skapte oppstandelse. Foto: Ryu Young-suk/Yonhap via AP / NTB scanpix

Åpner disiplinærsak etter bruk av «sexdukker» på tribunen

Den sørkoreanske fotballklubben FC Seoul kan bli straffet for å ha benyttet dukker påført reklame for en sexleketøy-produsent som tilskuere.

Av NTB | 20.05.2020 09:33:06

Sport: Onsdag opplyser den sørkoreanske fotballigaen at det er opprettet disiplinærsak mot hovedstadsklubben etter hendelsen som har skapt overskrifter over hele verden.

Ledelsen i K-ligaen opplyser at disiplinærkomiteen skal avgjøre om bruken av dukkene er et brudd på forbudet mot uanstendig reklame.

Det skal også vurderes om episoden har skadet ligaens integritet og gode rykte. En avgjørelse i saken er ventet denne uken.

Klubben understreket i etterkant at dukkene var mannekenger, samtidig som den i en uttalelse på egen Instagram-konto beklaget det inntrufne.

Bruken av dukkene ble der beskrevet som «en utilgivelig feil».

FC Seoul opplyste videre at firmaet som har produsert dukkene skal ha bekreftet at de er laget for å vise fram klær og andre moteprodukter.

FC Seoul har oppgitt at feilaktig korrespondanse skal ha ledet til at tribunedukkene var iført reklamen som har skapt store overskrifter.

Med dukkene på tribunen vant hovedstadsklubben kampen mot Gwangju FC 1-0.

FC Seoul havnet i en storm av kritikk etter at dukker iført T-skjorter med reklame for et firma som produserer sexleketøy var plassert på tribunen i oppgjøret mot Gwangju FC nylig. Kampen ble spilt bak lukkede dører.

At dukkene var iført reklame for sexleketøy skal ha sammenheng med at det nevnte firmaet også leverer dukker til en bedrift som selger slike produkter.

(©NTB)

Flere nyheter: