reklame for Utvik Autoservice
Menu
Kulturminister Abid Raja (V) kunngjorde mandag at det er åpnet for søknader i regjeringens tredje krisepakke til idretten og frivilligheten. Foto: Vidar Ruud / NTB

Åpent for søknader i tredje krisepakke til idretten

Mandag ble det åpnet for at arrangører i idrett og frivillighet kan søke om kompensasjon for tapte inntekter fra regjeringens tredje koronatiltakspakke.

Av NTB | 19.10.2020 12:23:13

Økonomi og næringsliv: Regjeringens tredje krisepakke er på 1 milliard kroner og gjelder arrangementer som var planlagt fra 1. september til 31. desember i år.

I krisepakke to ble det i alt søkt om kompensasjon på 1,6 milliarder kroner. Det ble delt ut 272 millioner kroner til lag og foreninger fra kulturminister Abid Rajas (V) første krisepakke.

Nytt i den tredje tiltakspakken er det at ordningen fra 1. november vris i retning av å belønne de arrangørene som kun delvis avlyser, stenger eller utsetter sine arrangementer og aktiviteter som følger myndighetenes råd eller pålegg.

Disse kan søke om å få kompensert 70 prosent av sine tap ut året. For arrangementer eller aktiviteter som blir helt avlyst, kan det maksimalt gis kompensasjon for 50 prosent av tapene.

(©NTB)

Flere nyheter: