Menu
Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og flere andre deltok på et nachspiel som brøt med smittevernregler som ble innført i Bodø samme dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ap-topper brøt koronaregler i Bodø

Etter årsmøtemiddagen i Nordland Arbeiderparti i Bodø fredag samlet Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre seg til nachspiel i strid med lokale koronaregler.

Av NTB | 15.03.2021 13:09:05

Politikk: – Jeg beklager veldig at jeg var til stede, sier Skjæran til NRK.

Feiringen på en suite på hotellet Scandic Havet brøt med de strenge koronatiltakene som ble innført i Bodø samme dag. Der er det blant annet spesifisert at det ikke er tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn fem gjester er til stede samtidig.

I tillegg til nestleder Skjæran, var også leder for Nordland Arbeiderparti, Mona Nilsen til stede. Tredjekandidat Øystein Mathisen og fylkessekretær Tor Arne Bell Ljunggren deltok også på nachspielet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er heller ikke imponert over nestlederens handlinger.

– Dette er et klart og uheldig brudd på bestemmelser alle er pålagt å følge. Da må selvsagt politikere gå foran og respektere reglene, sier Støre til Dagbladet.

– Etter første dag på årsmøtet var vi som organiserte møtet, og bodde på hotellet, samlet på en suite med god plass. Vi var deler av kvelden til sammen åtte personer inkludert undertegnede, som bodde på rommet. Vi burde gjort en egen vurdering knyttet til å møtes etter middagen på grunn av den nye avstandsregelen på to meter. Vi har gjort en feil. Dette beklager vi på det sterkeste.

Han legger til at de som var til stede hadde kjøpt øl og vin til eget bruk, og at selve årsmøtet ble avviklet som digitalt arrangement. Det skal aldri ha vært mer enn ti personer til stede i salen.

– Det er helt på sin plass og riktig at de kommer med en skikkelig beklagelse i dag, sier Bodø-ordfører og partifelle Ida Pinnerød.

Til NTB utdyper fylkessekretær Ljunggren i en epost:

(©NTB)

Flere nyheter: