Menu
Ap-topper på besøk i Alta tidligere i år. Fra venstre partisekretær Kjersti Stenseng, nestleder Hadia Tajik, partileder Jonas Gahr Støre og nestleder Bjørnar Skjæran. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ap-topp ikke bekymret over stortingsfrafall

Ap er partiet der en størst andel stortingsrepresentanter ikke tar gjenvalg i 2021. Partisekretær Kjersti Stenseng mener det ikke er noe problem.

Av NTB | 10.07.2020 02:32:51

Politikk: – Det er ulike grunner til at folk ikke tar gjenvalg. Noen har sittet i veldig mange perioder, noen vil få andre erfaringer, sier Stenseng til Klassekampen.

– Så er det heller ikke til å legge skjul på at det har vært noen turbulente år i Arbeiderpartiet, både i stortingsgruppa og i partiet ellers. Man har sittet åtte år i opposisjon, man har gjort noen dårlige valg og man har hatt noen tøffe interne prosesser, fortsetter hun.

Blant dem er Martin Kolberg, Jette Christensen, Marianne Marthinsen, Martin Henriksen, Dag Terje Andersen og Jan Bøhler.

I alt 22 Ap-representanter har bekreftet at de ønsker seg en ny periode. Tolv har ikke opplyst hva de ønsker videre, eller ønsker ikke å bekrefte avgjørelsen før de har informert partiets nominasjonskomité, viser NTBs oversikt.

– Hvis Nordland Arbeiderparti ønsker meg som kandidat, er jeg klar for det, uttalte Skjæran til FriFagbevegelse nylig.

Blant dem som ikke har bekreftet sitt kandidatur, er Ap-leder Jonas Gahr Støre, men det er naturlig å anta at han ønsker å fortsette.

I tillegg sitter det 13 vararepresentanter som møter for statsrådene. Her har fem sagt at de ønsker seg en ny periode, én sier nei, mens det er uavklart for sju av representantene, ifølge NTBs oversikt.

Av partiets 49 stortingspolitikere er det foreløpig 15 som har sagt at de ikke ønsker gjenvalg.

Blant dem som ikke sitter på Stortinget i dag, er nestleder Bjørnar Skjæran. Mye taler for at han blir valgt inn.

Av de 169 representantene på Stortinget var det per 8. juli 108 representanter som har opplyst at de ønsker seg en ny periode på Løvebakken. 40 sier de ikke vil stille til gjenvalg, mens 21 fortsatt er i «tenkeboksen», har ikke offentliggjort beslutningen, eller ønsker ikke å opplyse per nå om de ønsker en ny periode eller ikke.

(©NTB)

Flere nyheter: