reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Unibuss sine buser står parkert på Ulven i Oslo. Lørdag ble streiken utvidet med 4.500 nye bussjåfører. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap støtter busstreiken – advarer mot tvungen lønnsnemnd

Det er partene i busstreiken som må komme til enighet, sier Ap-nestleder Bjørnar Skjæran. Han advarer mot tvungen lønnsnemnd.

Av NTB | 26.09.2020 11:08:00

Økonomi og næringsliv: – Streiken som trappes opp i dag, er en rettferdig kamp mot økende forskjeller, skriver Skjæran i en epost til NTB.

– Vi vil uttrykke støtte til en lavlønnsgruppe som samfunnet er avhengige av, som har en utsatt jobb i korontatiden og som har bidratt til å holde hjulene i gang. De har en selvsagt rett til å kreve en rettferdig lønn, understreker han.

Lørdag ble busstreiken i Norge trappet opp, da ytterligere 4.500 bussjåfører i sju fylker gikk ut i streik, som nå berører store deler av kollektivtransporten i Norge.

Dermed deltar rundt 8.500 sjåfører i streiken som startet søndag 20. september da meklingen mellom NHO Transport og Spekter på arbeidsgiversiden, og Yrkestrafikkforbundet, Fellesforbundet, Jernbaneforbundet og Fagforbundet, som representerer sjåførene, ikke førte fram.

– Ap har sympati med bussjåførene og mener en lovlig arbeidskonflikt må løses av partene, skriver Skjæran.

– Ekstra påtakelig er bussjåførenes lave lønn sett opp mot millionlønningene til mange av sjefene deres, legger han til.

(©NTB)

Flere nyheter: