Menu
Kjersti Stenseng sier Ap må bli størst i stortingsvalget til høsten. – Vi har vært i opposisjon i åtte år og må tilbake til makten, sier hun. Her er hun sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap-sekretær: – Vi må tilbake til makten

Ap-sekretær Kjersti Stenseng varsler at en eventuell rødgrønn regjering vil reversere flere av Solberg-regjeringens reformer. Men Ap må bli størst, sier hun.

Av NTB | 13.01.2021 01:53:15

Politikk: – Vårt mål er å bli det klart største partiet ved valget. Og at vi klarer å få flertall for en rødgrønn regjering med Ap, Sp og SV, sier partisekretær Kjersti Stenseng til Aftenposten.

Stenseng sier hun tror det vil gå greit å bli enige med SV og Senterpartiet.

– Vi har styrt en rødgrønn regjering i åtte før og har gode erfaringer med det. Ap ønsker å styre med Sp og SV, Sp ønsker å styre med Ap og SV ønsker å styre med Ap og Sp, så det tror jeg at vi skal klare å forhandle oss fram til en enighet om.

Hun sier det er kritisk for partiet hvis de ikke vinner dette valget.

– Vi har vært i opposisjon i åtte år og må tilbake til makten. Ikke bare for å få makt, men fordi vi trenger en ny retning for landet, sier partisekretæren.

Blant reformene hun vil til livs nevner hun jernbanereformen. Viken og Troms og Finnmark kan også blir oppløst.

– Vi har sagt at dersom regioner som nå er slått sammen, vil skilles igjen, er det noe vi vil lytte til.

(©NTB)

Flere nyheter: