Menu
Tidligere afghanske elitesoldater forsøkes nå rekruttert av Russland til å kjempe i Ukraina, ifølge AP. Her fra en uteksamineringsseremoni i Kabul i 2021. Arkivfoto: Rahmat Gul / AP / NTB

AP: Russland forsøker å rekruttere afghanske elitesoldater

Tidligere elitesoldater som kjempet sammen med amerikanske styrker i Afghanistan, skal nå bli forsøkt rekruttert av Russland for å kjempe i Ukraina.

Av NTB | 01.11.2022 01:51:09

Politikk: Det gjelder spesielt de som etter den kaotiske amerikanske tilbaketrekkingen fra Afghanistan i fjor, har flyktet til Iran, opplyser tre tidligere afghanske generaler til nyhetsbyrået AP.

Ifølge dem forsøker Russland å rekruttere tusenvis av de tidligere elitesoldatene til en fremmedlegion som skal kjempe i Ukraina. De skal blant annet lokke med en lønn på 1.500 amerikanske dollar i måneden og løfter om beskyttelse til soldatene og deres familier, slik at de kan unngå å bli deportert til Afghanistan.

– De vil ikke kjempe, men de har ikke noe valg, forteller en av generalene, Abdul Raouf Arghandiwal. Han sier han har kontakt med flere av de tidligere soldatene via tekstmelding.

– De spør meg om løsninger, og hva de skal gjøre, og sier at hvis de drar tilbake til Afghanistan, vil Taliban drepe dem, fortsetter han.

Ifølge Arghandiwal ledes rekrutteringen av det russiske leiesoldatselskapet Wagner.

(©NTB)

Flere nyheter: