Menu
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen. Foto: Javad Parsa / NTB

AP-politikere i Stord trekker seg også

Tre medlemmer i Sveio Arbeiderparti trakk seg i sist uke i protest. Nå har også tre medlemmer på Stord trukket seg av samme grunn.

Av Egil M Solberg | 05.10.2022 12:56:06

Lærerstreik: Det var etter at regjeringen tok i bruk tvungen lønnsnemnd at lokalpolitikerne har valgt å trekke seg fra partiet.

Tre medlemmer på Stord har hittil trukket seg ut av partiet. Nå frykter partiet en smitteeffekt over hele landet.

Ordfører Linn Therese Erve (Ap) gikk mandag formiddag ut mot regjeringen og ba dem om å komme på banen for å gjenreise tilliten:

– Jeg forventer at kunnskapsministeren vil arbeide aktivt for å gjenreise tilliten, arbeide for lærerne sine rettigheter og sikre læreryrket videre. Og det haster, skrev ordfører Linn Threrese Erve i et innlegg på Facebook.

Tirsdag ble det kjent at Arbeids- og inkluderingsministeren, Marte Mjøs Persen stilte seg uforstående til at tre lokalpolitikere i Sveio trakk seg ut av partiet.

– Streikeretten står sterkt i Norge. Å finne ei løsning i arbeidskamp er partene sitt ansvar, og jeg vil understreke at det er svært uheldig at ansvaret for disse konfliktene blir skjøvet over på regjeringen, sa Persen til Vestavind.

Flere nyheter: