Menu
Leder i bydelsutvalget i Stovner Rashid Nawaz (Ap) har reist til Pakistan trass regjeringens råd om å unngå unødvendige reiser. Han sier til Aftenposten at reisen skyldes sykdom i familien. Her er Nawaz sammen med helseminister Bent Høie (H) da han besøkte Stovner i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap-politiker reiste til Pakistan

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Han leder bydelsutvalget i Stovner, bydelen med det høyeste antall koronasmittede i Oslo.

Av NTB | 31.03.2021 00:20:51

Politikk: Til Aftenposten sier Nawaz at han har reist til Pakistan på grunn av sykdom i familien. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det rådet gjelder fram til 15. mai.

Oslo er byen med størst smittetrykk i landet, og aller høyest er smittetallene på Stovner. Der ligger smittetrykket på 1.348 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

I februar gikk Rashid Nawaz ut i Dagbladet og kalte Folkehelseinstituttets (FHI) vaksinestrategi for feilslått.

– Den er helt feil. FHI burde tenkt annerledes og pratet med oss. Oslo er gryta som er mest utsatt. Her får vi nesten alt, og spesielt i bydelene i Groruddalen. Vi bør prioriteres framfor andre i førsteomgang, sa han til avisen.

Nawaz er den andre Stovner-politikere som har reist til Pakistan på kort tid. Denne uken kom det fram at Høyre-politiker Aamir Sheikh gjennomførte en reise han bestilte rett over nyttår.

– Jeg skulle i utgangspunktet på arbeidsreise, og så fikk jeg beskjed om at far er syk. Jeg vil oppfordre alle til å ikke reise, så lenge det ikke er strengt nødvendig, sa Sheikh til VG.

Reisen skjedde samtidig som kona Afshan Rafiq (H), som var hjemme i Oslo, i en appell på NRK Debatten ba folk om ikke å reise utenlands.

(©NTB)

Flere nyheter: