Menu
Leder i bydelsutvalget i Stovner Rashid Nawaz (Ap) har reist til Pakistan. Han sier til Aftenposten at reisen skyldes sykdom i familien. Her er Nawaz sammen med helseminister Bent Høie (H) da han besøkte Stovner i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ap-politiker besøker syk slektning i Pakistan

Politiker Rashid Nawaz fra Arbeiderpartiet har reist til Pakistan. Oslo-byrådsleder Raymond Johansen (Ap) understreker at hovedregelen er at en ikke skal reise.

Av NTB | 31.03.2021 12:05:52

Politikk: Til Aftenposten forteller Nawaz, som leder bydelsutvalget i Stovner bydel, at han har reist på grunn av sykdom i familien. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det rådet gjelder fram til 15. mai.

Nawaz er den andre Stovner-politikeren som har reist til Pakistan på kort tid. Denne uken kom det fram at Høyre-politiker Aamir Sheikh gjennomførte en reise han bestilte rett over nyttår.

– Jeg skulle i utgangspunktet på arbeidsreise, og så fikk jeg beskjed om at far er syk. Jeg vil oppfordre alle til å ikke reise, så lenge det ikke er strengt nødvendig, sa Sheikh til VG.

Reisen skjedde samtidig som kona Afshan Rafiq (H), som var hjemme i Oslo, i en appell på NRK Debatten ba folk om ikke å reise utenlands.

Overfor NTB understreker byrådsleder Raymond Johansen at hovedregelen er «ikke reis».

– Det gjelder alle. Så kan noen ha helt spesielle grunner til å dra likevel. Da forutsetter jeg at de holder godt smittevern dit de drar, og at de ved hjemkomst holder karantenereglene, sier Johansen.

(©NTB)

Flere nyheter: