reklame for Sheiken Bowling
Menu
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier Ap og Sp vil presentere regjeringsplattformen sin onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ap og Sp vil presentere regjeringsplattform onsdag

Arbeiderpartiet og Senterpartiet er enige om å danne ny regjering torsdag neste uke. Onsdag blir regjeringsplattformen lagt fram.

Av NTB | 08.10.2021 17:37:30

Politikk: Det opplyste Ap-leder Jonas Gahr Støre da han møtte pressen utenfor Hurdalsjøen Hotell sammen med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum fredag ettermiddag.

De to partiene vil danne regjering torsdag 14. oktober og presentere sin politikk dagen før.

Statsbudsjettet legges fram tirsdag, og det ventes at statsminister Erna Solberg (H) melder regjeringens avgang kort tid etter det.

– Vi har tenkt at mandag samles Stortinget høytidelig. Tirsdag legger Erna Solberg fram statsbudsjettet. Vi har respekt for det. Hvis vi har mål om å ta over torsdag, kan vi legge fram vår politikk onsdag, sier Støre, som dermed blir Norges neste statsminister.

De to partilederne tok hverandre i hånden foran TV-kameraene på Hurdalsjøen Hotell.

Verken Vedum eller Støre ville imidlertid si noe konkret om hva de er blitt enige om i plattformen, som nå skal kvalitetssikres og behandles i de to partienes stortingsgrupper.

– Vi ønsker nå å presentere vår politikk i sin helhet på onsdag, sier Vedum.

– Vi har hatt noen kveldssamtaler om hvordan det kan se ut, men der gjenstår det en del arbeid, sier Støre.

Den nye regjeringen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil bli en mindretallsregjering med støtte fra 76 av 185 stortingsmandater.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller regjeringsplattformen de to partiene har forhandlet fram et solid dokument for å utvikle hele Norge.

De to sier de har brukt tid på å meisle ut politikken, og at de ikke har snakket så mye om hvem som skal bli statsråder eller hva slags departementsstruktur de ser for seg.

(©NTB)

Flere nyheter: