Menu
Aleksander Ceferin har innkalt til et ekstraordinært møte for å diskutere situasjonen mellom Russland og Ukraina. Foto: Manu Fernandez, File / AP / NTB

AP: Mesterligafinalen flyttes fra Russland – Uefa holder krisemøte fredag

Det europeiske fotballforbundet Uefa kommer til å flytte mesterligafinalen i mai fra St. Petersburg, melder AP. Forbundet holder møte om Ukraina fredag.

Av NTB | 24.02.2022 13:30:52

Krig og konflikter: Uefa har fått kritikk for ikke å ha flyttet mesterligafinalen fra St. Petersburg i lys av Russlands krig mot Ukraina.

Krigsutbruddet torsdag er bakgrunnen for møtet, der også spørsmålet om mesterligafinalen i St. Petersburg 28. mai trolig vil bli diskutert.

En ikke navngitt kilde sier til nyhetsbyrået Associated Press at denne kampen ikke kommer til å bli spilt i Russland i lys av det som har skjedd i Ukraina.

Det er Uefa-president Aleksander Ceferin som har innkalt til møtet

«Med tanke på utviklingen i situasjonen mellom Russland og Ukraina det siste døgnet, har Uefa-presidenten besluttet å innkalle til et ekstraordinært møte fredag klokken 10 for å diskutere og ta de nødvendige beslutningene», skriver Uefa.

Tidligere torsdag ble det kjent at alle kampene i den ukrainske toppdivisjonen i fotball blir satt på pause på grunn av krigssituasjonen.

Ligaen har hatt vinterpause siden midten av desember og var planlagt å starte opp igjen til helgen. Kampene ble først utsatt som følge av situasjonen, før det senere ble klart at ligaen settes på pause.

(©NTB)