Menu
Bahrain-baserte Investcorp er ifølge AP i samtaler om å kjøpe Milan. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB

AP: Bahrain-basert selskap vil kjøpe Milan

Det privateide investeringsselskapet Investcorp fra Bahrain er ifølge nyhetsbyrået AP i samtaler om å kjøpe den italienske fotballklubben Milan.

Av NTB | 15.04.2022 18:49:31

Økonomi og næringsliv: Det opplyser en ikke navngitt kilde til byrået. Også nyhetsbyrået Reuters melder det samme.

Prislappen skal etter rapportene være på 9,5 milliarder kroner, og skulle oppkjøpet bli reelt vil Milan bli den første Serie A-klubben som eies av en investor fra Midtøsten.

Investcorp ble grunnlagt i 1982 og forvalter i alt rundt 370 milliarder kroner i eiendeler. I fjor gikk de ut av børsen i Bahrain som følge av videre ekspansjon.

USA-baserte Elliott Management har eid Milan siden 2018. Tidligere statsminister i Italia, Silvio Berlusconi, eide klubben fra 1986 til 2017.

Etter det eide kinesiske Li Yonghong klubben i en kort periode før Elliott Management tok over i 2018. De vil ikke kommentere ryktene om et potensielt salg overfor Reuters.

Ifølge AP leter Milan etter investeringer som kan ta klubben tilbake til toppen av europeisk fotball. Milan rapporterte et underskudd på om lag 880 millioner kroner i fjor. I tillegg jobber de sammen med Inter om å bygge en ny storstue for klubbene.

De har delt San Siro siden 1947, og det nye praktanlegget skal koste over åtte milliarder kroner.

Milan har vunnet mesterligaen sju ganger, men det er 15 år siden sist de gikk til topps i den prestisjetunge turneringen. De leder foreløpig Serie A, men har både Inter og Napoli tett bak seg på tabellen.

(©NTB)

Flere nyheter: