Menu
Antidoping Norge har utarbeidet et skjema som gjør at Idrettsforbundet ved president Berit Kjøll kan begynne å innhente samtykke til dopingtesting hos mindreårige. Foto: Geir Olsen / NTB

Antidoping Norge presenterte løsning på krisen

Antidoping Norge og Kulturdepartementet har kommet fram til en løsning som forhåpentligvis skal få Norge ut av antidopingkrisen i idretten.

Av NTB | 02.09.2022 18:40:57

Sport: Særnorsk lovgivning gir ikke Antidoping Norge muligheten til å dopingteste idrettsutøvere i aldersgruppen 15 til 18 år uten foreldrenes samtykke. Det innebærer at Norge i øyeblikket er i utakt med regelverket til Det internasjonale antidopingbyrået (Wada).

Det har preget norsk idrett den siste tiden, og partene har jobbet hardt for å komme til en løsning.

Nå har Antidoping Norge utarbeidet et samtykkeskjema som særforbundene og enkelte toppklubber får i oppgave å sende ut til alle foresatte med kort svarfrist til mindreårige toppidrettsutøvere og som omfattes av Antidoping Norges toppidrettsdefinisjon, skriver Norges idrettsforbund i en pressemelding.

Så snart samtykket er mottatt vil disse fremsendes til Antidoping Norge slik at testing av mindreårige utøvere kan starte umiddelbart.

Dersom utøvere ikke har samtykke fra foresatte, vil disse utøverne kunne sanksjoneres for brudd på antidopingbestemmelsene, i tråd med idrettens regelverk.

(©NTB)

Flere nyheter: