Menu
Manchester United-fans protesterte mot deltakelse i superligaen nylig. Søndag går det mer aggressivt for seg rundt Old Trafford. Foto: Jon Super, AP / NTB

Anti-Glazer-aksjoner ved Old Trafford: Fans inne på gressteppet

Det foregår kraftige protester ved Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford før Premier League-kampen mot Liverpool søndag.

Av NTB | 02.05.2021 15:40:29

Sport: Ifølge lokalavisen Manchester Evening News er det samlet opp mot 10.000 fans, og deler av området skal ligge innhyllet i røyk.

Tilhengerne protesterer mot den amerikanske eierfamilien Glazer. Aksjonen var ventet. Bilder fra området viser også at et hundretalls fans er inne på stadion og ute på gressteppet. Noen av dem har fyrt opp bluss.

Det er utkalt store politistyrker.

Også for en uke siden markerte rundt 1000 United-fans sin misnøye med Glazer-familien.

På pressekonferansen foran helgens kamp ble Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær konfrontert med at det var ventet demonstrasjoner mot klubbens eiere. Nordmannen ba om at seansen ble gjennomført på fredelig vis.

– Det er viktig at fansens syn blir lyttet til, og at vi kommuniserer bedre. Min jobb er samtidig å fokusere på fotballbiten, og at vi har et best mulig lag, sa han – og la til:

– Jeg er så glad for at alle klubbene ble enige om at dette ikke var måten å gå videre på. Samtidig er det viktig at protestene foregår på en OK måte og at de gjennomføres fredelig.

Det er United-eiernes rolle i det havarerte superligaprosjektet som har fått det til å koke blant supporterne.

Senere søndag møtes United og Liverpool i seriekamp. Den skal starte 17.30 norsk tid.

For Liverpool er oppgjøret meget viktig med tanke på å sikre en plass blant de fire beste i Premier League. Det vil gi spill i mesterligaen til høsten.

(©NTB)

Flere nyheter: