reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Demonstranter som støtter den ugandiske opposisjonslederen Bobi Wine, protesterte torsdag mot pågripelsen av presidentkandidaten. Flere titalls personer har mistet livet i protestene som brøt ut onsdag. Foto: AP / NTB

Antallet drepte i opptøyer i Uganda stiger til minst 28

Minst 28 personer er drept som følge av de voldelige protestene i Uganda, som brøt ut onsdag etter pågripelsen av presidentkandidat Bobi Wine.

Av NTB | 20.11.2020 11:38:00

Krig og konflikter: – Totalt 28 personer har mistet livet som følge av de voldelige politiske protestene flere steder siden onsdag, sa talsperson for politiet, Fred Enanga, i en uttalelse.

Ifølge AP er dødstallet høyere. Nyhetsbyrået siterer politikilder på at så mange som 37 personer er drept.

Politiet i hovedstaden Kampala hadde varslet at dødstallene trolig ville stige. Torsdag ble det meldt om 16 døde og over 60 sårede, hvorav flere var alvorlig skadd.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa torsdag at hun var bekymret for situasjonen i landet.

– Norge oppfordrer myndighetene i Uganda om å sørge for sikkerheten til alle kandidatene og deres følgere, sa hun i en uttalelse på Twitter.

Demonstrantene støtter opposisjonslederen Bobi Wine, en tidligere popstjerne. Han er hovedutfordrer til president Yoweri Museveni, som har sittet ved makten i 36 år, i valget 14. januar.

Sangeren er fortsatt i politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet for angivelig å ha brutt koronareglene på valgmøtene sine.

(©NTB)

Flere nyheter: