reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Demonstranter som støtter den ugandiske opposisjonslederen Bobi Wine, protesterte torsdag mot pågripelsen av presidentkandidaten. 37 personer har så langt mistet livet i protestene som brøt ut onsdag. Foto: AP / NTB

Antallet drepte i opptøyer i Uganda har steget til 37

Minst 37 personer er drept i de voldelige protestene i Uganda som brøt ut onsdag etter pågripelsen av presidentkandidat Bobi Wine.

Av NTB | 20.11.2020 13:53:00

Krig og konflikter: – Så langt har vi registrert 37 døde som knyttes til protestene som brøt ut onsdag, sier helsesjef Moses Byaruhanga i politiet i Uganda til nyhetsbyrået AFP.

Politiet i hovedstaden Kampala hadde på forhånd varslet at dødstallene trolig ville stige. Torsdag ble det meldt om 16 døde og over 60 sårede, hvorav flere var alvorlig skadd.

Demonstrantene støtter opposisjonslederen Bobi Wine, en tidligere popstjerne. Wine ble fredag løslatt fra politiets varetekt etter å ha blitt pågrepet for å angivelig ha brutt koronareglene på valgmøtene sine.

Wine regnes som hovedutfordreren til president Yoweri Museveni, som har sittet ved makten i 36 år, i valget 14. januar.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) sa torsdag at hun var bekymret for situasjonen i Uganda.

– Norge oppfordrer myndighetene i Uganda om å sørge for sikkerheten til alle kandidatene og deres følgere, sa hun i en uttalelse på Twitter.

(©NTB)

Flere nyheter: