Menu
Mer enn 60 prosent av amerikanere over 18 år har fått minst én vaksinedose. Det har bidratt til de laveste smittetallene siden juni, ifølge det amerikanske folkehelseinstituttet CDC. Her venter folk i Miami Beach på å få sin dose. Foto: David Santiago / Miami Herald via AP / NTB

Antall nye smittetilfeller synker i USA

De siste sju dagene er det i snitt registrert 30.000 koronasmittede per dag i USA. Ikke siden 18. juni har smittetallene vært så lave, ifølge helsemyndighetene.

Av NTB | 23.05.2021 00:40:27

Medisin og helse: Oppdateringen fra det amerikanske folkehelseinstituttet CDC bidrar til optimisme om at vaksineringen både demper smittespredningen og forhindrer alvorlige sykdomstilfeller.

Antall dødsfall har de siste sju dagene sunket til et snitt på 552. Det er det laveste siden juli.

Helseeksperter sier det er utrullingen av vaksiner som har ført til nedgangen. De advarer samtidig om at ikke mange nok amerikanere har blitt vaksinert til å utrydde viruset.

Mer enn 60 prosent av amerikanere over 18 år har fått minst én vaksinedose, og nærmere halvparten av den voksne befolkningen er fullvaksinerte, ifølge CDC.

Delstaten Alabama har det laveste antall vaksinerte. Der har kun 34 prosent fått én dose. Helsemyndighetene frykter de lave vaksineringstallene i deler av sørstatene kan gi grobunn for nye virusvarianter som er mer motstandsdyktige mot vaksinene.

(©NTB)

Flere nyheter: