Menu
Pressekonferanse på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Administrerende direktør Anita Schumacher forteller om korona-situasjonen ved UNN. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Antall koronainnleggelser flater ut i Tromsø

Antall koronarelaterte innleggelser på UNN i Tromsø er i ferd med å flate ut. Det er nå fire dager siden det har kommet flere enn én ny pasient om dagen.

Av NTB | 02.04.2020 13:17:49

Medisin og helse: – Det er tidlig å snakke om tendenser, men vi ser at antall nye innleggelser har flatet ut de siste dagene. Det er nå fire dager siden sist vi fikk inn flere enn én ny pasient samme dag. De siste dagene har vi fått inn en eller ingen nye pasienter hver dag, opplyste sykehusdirektør Anita Schumacher ved Universitetssykehuset Nord-Norge på en pressekonferanse torsdag.

Flertallet av pasientene har hatt én eller flere underliggende sykdommer. Men flere har ikke underliggende sykdommer og var helt friske før de fikk viruset.

Torsdag er totalt ni personer innlagt på UNN i Tromsø. Fem mottar intensivbehandling og tre av disse ligger på respirator. Fem av de innlagte er kvinner.

Totalt har 17 ansatte fått påvist smitte. Per 1. april var 147 ansatte borte fra jobb av koronarelaterte årsaker. 36 av disse i karantene.

(©NTB)

Flere nyheter: