Menu
Politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt sier at politiet har oppjustert antall fornærmede etter skytingen i Oslo 25. juni. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB

Antall fornærmede etter Oslo-skytingen oppjusteres

Politiet oppjusterer antall fornærmede etter Oslo-skytingen til 98 personer. Samtidig venter de på svar angående avhør av siktede.

Av NTB | 26.07.2022 15:10:48

Kriminalitet og rettsvesen: Etterforskerne jobber med å skille ut hvem som kan regnes som fornærmede og vitner i saken.

– Vi går særlig igjennom vitneavhør og sammenholder det med informasjon fra krimtekniske undersøkelser og videoovervåking for å vurdere om personene er fornærmet eller vitner i saken, sier politiadvokat Ingvild Myrold i Oslo politidistrikt til NTB.

98 personer står nå som fornærmede i saken, og politiet venter at tallet vil stige ytterligere.

– Det er et stort antall mennesker som var tett på handlingen og som er sterkt berørt av det som skjedde, sier Myrold.

Politiet har gjennomført 413 vitneavhør i saken. Det er 70 avhør som er under arbeid, og flere er ennå ikke påbegynt, forklarer Myrold.

– Vi er fremdeles i en tidlig fase av etterforskningen, og det er viktig for oss å innhente så mye informasjon som mulig.

Men han har ennå ikke villet snakke med politiet. Mandag sendte politiet en forespørsel til Matapours forsvarere i håp om å kunne gjennomføre et avhør, men de har ennå ikke fått svar.

– Politiet står klare til avhør når han måtte ønske det, sier Myrold, som forklarer at politiet har gode rutiner på plass for tilfeller når siktede ikke ønsker å forklare seg.

– Når noen nekter å avgi forklaring, så må man gjennomføre enda flere vitneavhør, hvor man spør personer i siktedes omgangskrets om informasjon. Men så har det jo en annen side, at siktede ikke får mulighet til å fortelle hvor man kan finne bevis som taler hans sak, sier Myrold.

Det er en drøy måned siden to personer ble skutt og drept utenfor flere barer i Oslo sentrum, blant annet London pub. Flere titalls personer ble såret.

Draps- og terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker. Denne uken skal han etter planen undersøkes av sakkyndige, noe han har samtykket til.

(©NTB)

Flere nyheter: