Menu
Spanske soldater med beskyttelsesutstyr i gang med å desinfisere et sykehus i Madrid. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix

Antall døde i Spania stiger med 812

812 koronasmittede har dødd i Spania det siste døgnet, og det samlet tallet har steget til 7.340.

Av NTB | 30.03.2020 12:02:11

Medisin og helse: Tallene ble lagt fram av det spanske helsedepartementet mandag. Økningen i antall døde var noe lavere enn dagen før, da 838 nye dødsfall var registrert.

Også antall bekreftede smittede stiger i Spania, og dette tallet ligger nå på over 85.000.

Dermed er Spania blitt det tredje landet som har registrert flere koronasmittede enn Kina. Også Italia og USA har flere bekreftede smittede enn landet der pandemien begynte.

Selv om koronaviruset fortsatt sprer seg raskt i Spania, så øker antall døde noe langsommere enn for noen dager siden. Fram til og med søndag vokste antall nye dødsfall flere dager på rad.

Mandag ble det ikke satt noen ny rekord, og det samlede antallet døde økte med 12 prosent. Det tilsvarende tallet onsdag i forrige uke var 27 prosent.

Også antallet bekreftede smittede vokser noe langsommere enn før.

Spania er et av landene i verden som er hardest rammet av koronapandemien. I likhet med mange andre land har spanske myndigheter iverksatt ekstreme tiltak for å stanse spredningen av viruset. Innbyggerne får bare bevege seg utenfor hjemmet for å handle mat, gå til lege eller apotek eller hvis de har jobber som er definert som «nødvendige».

(©NTB)

Flere nyheter: