Menu
Londons ordfører Sadiq Khan (t.h.) får krass kritikk fra de ansatte i London-politiet etter at han avsatte byens politisjef Cressida Dick (t.v.). Foto: AP / NTB

Ansatte i London-politiet hardt ut mot ordføreren

De politiansattes organisasjon i London går hardt ut mot byens ordfører Sadiq Khan og sier at de ikke lenger har tillit til ham.

Av NTB | 14.02.2022 18:41:51

Kriminalitet og rettsvesen: Metropolitan Police Federation, som representerer 31.000 ansatte i London-politiet, er sterkt kritiske til Khans beslutning om å avsette Londons politisjef Cressida Dick.

Dick har den siste tiden høstet sterk kritikk for sin håndtering av flere kontroversielle saker, blant annet sin manglende vilje til å etterforske brudd på koronareglene under fester i statsministerboligen.

De politiansattes organisasjon slår derimot ring rundt Dick og anklager Khan for å «undergrave det profesjonelle, dedikerte og utrolig vanskelige arbeidet titusenvis av hardt arbeidende og modige politioffiserer» utfører.

Organisasjonen slår videre fast at de ikke lenger har tillit til ordføreren, den samme formuleringen Khan benyttet om Dick.

(©NTB)

Flere nyheter: