reklame for Utvik Autoservice
Menu
Her utfører en sykepleier en koronatest. De er en av flere grupper i helsevesenet som nå får høyere overtidsbetaling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ansatte i helsevesenet får høyere overtidsbetaling

Som følge av koronakrisen får de ansatte i helsevesenet nå høyere overtidsbetaling. Det ble forhandlet fram onsdag.

Av NTB | 08.04.2020 21:02:29

Medisin og helse: Det er fagforeningene og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter som har blitt enige om dette, skriver Dagbladet, etter flere dager med forhandlinger.

Det er sykepleiere, helsefagarbeidere, renholdere, vernepleiere og andre ansatte i helsevesenet fra Norge som får høyere lønn på grunn av koronaviruset.

Etter det Dagbladet kjenner til, får de nå 150 prosent overtidstillegg, der de normalt ville fått 133 prosent. I tillegg får de 100 prosent overtid der de vanligvis ville fått 50 prosent. Der de normalt ville hatt 100 prosent overtidsbetalt, får de nå 150 prosent overtid.

Avtalen gjelder allerede fra 20. mars. Dermed vil også de som allerede har jobbet mye overtid de siste ukene, få bedre betalt.

– Dette gir et betydelig hopp i tillegg til den avtalen vi inngikk 20. mars. Dette er viktig for å mobilisere arbeidskraft nok som vi trenger i sykehusene, sier FO-leder Mimmi Kvisvik til Dagbladet.

(©NTB)

Flere nyheter: