Menu
ARKIVBILDE: Daniel DeNiazi

Ansatt ved sykehuset er smittet

En ansatte ved Haugesund sykehus har fått påvist smitte av koronaviruset.

Av Egil M Solberg | 12.03.2020 10:36:15

Koronasmitte: Det var seint onsdag kveld at det ble klart at en medarbeider i Helse Fonna hadde testet positivt for covid-19.

Sju medarbeidere er i denne sammenheng satt i karantene.

Helse Fonna setter nå iverk flere strenge tiltak ved alle sine sykehus og lokasjoner.

– Den aktuelle medarbeideren jobber til daglig ved Haugesund sykehus og har vært i karantene siden vedkommende fikk symptomer. Vi har startet nødvendig smitteoppsporing som har ført til at sju andre medarbeidere er tatt ut av arbeid og sett i karantene, sier administrerende direktør Olav Klausen.

– Vi har oversikt over pasientene medarbeideren har vært i kontakt med i den perioden vedkommende har vært smitteførende og følger de tett opp, seier Klausen.

To pasienter i karantene etter smitteoppsporing

I tillegg har smitteoppsporing ført til at to pasienter og én medarbeider er sett i karantene.

Dette skjer i forbindelse med at en pasient som var inne til poliklinisk time ved Haugesund sykehus seere fikk påvist covid-19.

– Vi har tatt kontakt med to pasienter som var i nærkontakt med vedkommende under sykehusbesøket sitt og som derfor skal holde seg i karantene i 14 dager. Ingen av disse to har til nå fått symptom på koronasmitte, sier Klausen.

– Pasienter som nå ikke er blitt kontaktet av oss som en del av smitteoppsporingen rundt den polikliniske pasienten, kan gå ut ifra at de ikke har være utsett for smitterisiko knytt til denne hendinga, seier han.

Ingen innlagte pasienter med påvist smitte

Det er per nå ingen innlagte pasienter i Helse Fonna med påvist smitte, men det er et tyvetalls andre medarbeidere i Helse Fonna som er i karantene.

Disse er i karantene av andre årsaker, som ikke er knyttet til den polikliniske pasienten eller den smittede medarbeideren.

Stenger sykehuset og institusjoner for besøk

Fra og med fredag 13. mars vil alle sykehus og distriktspsykiatriske senter i Helse Fonna innføre besøksforbud.

Dette vil seie at ingen får komme på besøk til innlagte pasienter.

Det vil være unnatak for kritisk syke. Barn/unge og fødende kan få besøk av én person.

– Dette gjør vi etter en totalvurdering av smittesituasjonen i landet nå, og de signalene som kommer fra Helsedirektoratet om forventet utvikling. Vi forventer at folk respekterer dette, slik at det ikke skal bli nødvendig med vakthold, noe vi vil vurdere, seier Klausen.

Pasienter som skal til time på sykehuset og som har symptom på luftveisinfeksjon (hoste, feber eller tungpust) må ta kontakt med Helse Fonna via melding på helsenorge.no eller på telefon 52 73 90 00.

Det er dessverre lengre ventetid på telefon nå enn vanlig, heter det i en pressemelding.

Flere nyheter: