reklame for Sheiken Bowling
Menu
En ansatt ved hjerneslagavdelingen på Sunnaas sykehus har fått påvist smitte av koronavirus. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Ansatt ved Sunnaas sykehus smittet av koronavirus

En ansatt ved hjerneslagavdelingen på Sunnaas sykehus er bekreftet smittet med koronavirus. Vedkommende var på jobb i tre dager før det ble mistenkt smitte.

Av NTB | 08.03.2020 12:46:28

Medisin og helse: Sykehuset opplyser i en pressemelding at de ser alvorlig på situasjonen. Administrerende direktør Einar Magnus Strand har besluttet såkalt grønn beredskap, som brukes ved pandemier eller infrastruktursvikt i mer enn et halvt døgn.

Den ansatte har ikke vært i et område med vedvarende spredning, men i Tyskland. Da den ansatte fredag ettermiddag ble kjent med at en person med påvist smitte hadde vært i samme lokale som vedkommende selv, varslet den ansatte smittevernlegen på Sunnaas sykehus.

Sykehuset gjør nå nødvendige tiltak for å begrense smitten og vil omdisponere ressurser i tiden framover. Hvordan det vil påvirke det daglige arbeidet på sykehuset, er foreløpig uklart.

Alle som har vært i nærkontakt med den ansatte, blir isolert på rommene sine, og pårørende er informert.

Nye innleggelser vil bli vurdert fortløpende. Andre ansatte som har vært i kontakt med den smittede, blir satt i hjemmekarantene.

(©NTB)

Flere nyheter: