Menu
Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet (til venstre), helseminister Bent Høie, statsminister Erna Solberg og helsedirektør Bjørn Guldvog under en pressekonferanse tidligere denne uka.

Ansatt i Helsedirektoratet koronasmittet – Stoltenberg og Guldvog i karantene

En ansatt i Helsedirektoratet er koronasmittet. Det gjør at både helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg er i karantene.

Av NTB | 14.03.2020 15:32:04

Medisin og helse: Det opplyser Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding lørdag.

– Medarbeideren har vært i nærheten av flere i ledelsen, som etter retningslinjene nå er satt i karantene. Smittesporing gjennomføres, slik at andre som også har vært i nærheten av vedkommende, blir satt i karantene, heter det.

Ifølge Aftenposten er det assisterende direktør Geir Stene-Larsen som er smittet.

– Det er veldig beklagelig det som nå har skjedd. Det er veldig leit. Særlig fordi vi er i en kritisk fase av epidemien og trenger at alle i ledelsen er oppegående, sier han til avisa.

Stene-Larsen kom hjem fra Spania tirsdag, og fredag testet han positivt for koronaviruset. Han ble unntatt fra karantene fordi hans funksjon i direktoratet ble ansett for å være «kritisk», ifølge Aftenposten.

– Det har truffet oss som det har truffet veldig mange organisasjoner, bedrifter og personer, sier Guldvog til NTB.

Han tok selv koronatest fredag, og den var negativ.

– Jeg føler meg frisk, og det gjør også alle andre som er i karantene i Helsedirektoratet. Men vi må gjøre det som vi sier at alle skal gjøre, understreker helsedirektøren.

– Vi har hatt en vurdering av hvem som har vært i nærkontakt med vedkommende, sier departementsråd Bjørn-Inge Larsen til NTB.

– Det er to personer, meg og en medarbeider til. Vi er i hjemmekarantene, legger han til.

Alle de berørte er uten symptomer og i arbeid, ifølge departementet.

En annen person i FHIs ledergruppe er også satt i karantene.

– Vi følger selvsagt karantenereglene. Dette vil være krevende i situasjonen vi er i, men vi vil ha løpende digital kontakt og sørger for en fortsatt god krisehåndtering, sier Guldvog og Stoltenberg i pressemeldingen fra Helsedirektoratet.

Fra før er helseminister Bent Høie i hjemmekarantene etter en utenlandsreise. Denne opphører mandag.

Situasjonen innebærer at helsedirektør Bjørn Guldvog leder direktoratet fra karantene hjemme. Det samme gjelder en rekke andre i toppledelsen.

Den smittede medarbeideren har deltatt i møter i Helse- og omsorgsdepartementet, noe som gjør at departementet nå har en gjennomgang for å kartlegge nærkontakter.

Situasjonen berører også Folkehelseinstituttet (FHI) og deler av ledelsen der. Direktør Camilla Stoltenberg leder instituttet fra karantene, ifølge en pressemelding fra Helsedirektoratet.

(©NTB)

Flere nyheter: