Menu
Anniken Huitfeldt mener de palestinske organisasjonene som ble stengt ned av israelske soldater torsdag, gjør et viktig arbeid. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Anniken Huitfeldt opprørt over israelsk aksjon mot palestinske organisasjoner

Utenriksminister Anniken Huitfeldt er opprørt over meldingene om at israelske soldater i morgentimene stormet kontorene til flere palestinske organisasjoner.

Av NTB | 18.08.2022 13:11:24

Politikk: – Jeg er opprørt over meldinger om at israelske sikkerhetsstyrker har gjennomført aksjoner mot kontorene til palestinske menneskerettighets- og sivilsamfunnsorganisasjoner i Ramallah, inkludert Al Haq, som Norge har støttet i mange år, sier Huitfeldt (Ap) til NTB.

– De gjør et viktig arbeid for å forsvare palestinernes menneskerettigheter overfor israelske og palestinske myndigheter, understreker hun.

Norge har etterlyst beviser for Israels anklager om at Al Haq og fem andre palestinske organisasjoner kan knyttes til terror.

– Det materialet vi har mottatt fra Israel, er etter vårt syn ikke tilstrekkelig til å begrunne terrorlistingen av de seks organisasjonene. Dette har vi formidlet til israelske myndigheter, sier Huitfeldt.

– Norge har i flere år investert store ressurser i å bygge opp et palestinsk sivilsamfunn. Norge vil fortsette vårt samarbeid med og støtte til sivilsamfunnet i de okkuperte palestinske områdene. Et levende sivilsamfunn er viktig for å ivareta og fremme demokratisk utvikling i Palestina og for å støtte opp om en tostatsløsning, sier utenriksministeren.

(©NTB)

Flere nyheter: