reklame
Menu
Norske Redningshunder var søndag på plass i Maridalen for å se til at folk følger reglene som er gitt rundt drikkevannskilden i forbindelse med koronautbruddet. Flere redningsorganisasjoner har hatt en annerledes påske i år. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Annerledespåske for Røde Kors og DNT

Aldri før har flere frivillige vært i sving for Røde Kors i påsken, men nesten uten oppdrag i påskefjellet. Det meste av innsatsen har vært koronarelatert.

Av NTB | 12.04.2020 22:47:59

Medisin og helse: Den Norske Turistforeningen (DNT) sier at de 550 hyttene deres har stått nærmest ubrukt som følge av koronakrisen, men at mange har planlagt turer i nærområdet gjennom turplanleggeren ut.no.

–Ikke overraskende er etterspørselen etter nærturer enorm nå. For påsken 2020 har ut.no hatt en trafikkøkning på 70 prosent, sammenlignet med påsken i fjor. Ca 300.000 brukere har funnet sin nærtur på portalen i løpet av påskedagene, sier Marlen Knoph, prosjektleder for ut.no i DNT.

– Vi var forberedt på mindre aktivitet i skiområdene denne påsken. Samtidig er det gledelig å se at folk har fulgt oppfordringene fra både Røde Kors og myndighetene om å holde seg hjemme, og ikke sette seg i situasjoner hvor man kan få behov for hjelp, sier president Robert Mood i Røde Kors.

– Selv om dette har vært den roligste fjellpåsken på over 50 år for Røde Kors, så har vi samtidig aldri hatt så mange frivillige i aktivitet gjennom påskedagene, sier Mood.

32 lokalforeninger har rapportert om pasienttransport av smittede, og transport av mistenkt smittede til koronatesting. Flere lokalforeninger har også bistått ved pasientmottak ved testing.

Det har vært en uvanlig stille påske for hjelpekorpsene som er i beredskap i populære skiområder. Siden skjærtorsdag har de kun hatt 48 registrerte oppdrag, mot et snitt på 190 tidligere år. De har behandlet 33 skader, mot 455 skader i snitt tidligere år.

Utbruddet av koronaviruset gjorde at Røde Kors flyttet deler av den tradisjonelle påskeberedskapen fra fjellet til folks nærområder. Hjelpekorpset har blant annet fraktet koronapasienter til og fra sykehus.

(©NTB)

Flere nyheter: