Menu
Anne Tuxen og Helle Tuxen i aksjon under denne ukens verdenscup i Japan. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

Anne Vilde (23) sikret Norge OL-plass: – Den beste og verste dagen i livet mitt

Stuperen Anne Vilde Tuxen sikret Norge en plass i sommerens Tokyo-OL tirsdag. Etterpå hadde likevel 23-åringen særdeles blandede følelser.

Av NTB | 05.05.2021 12:39:26

Sport: OL-billetten var et faktum da Tuxen sikret seg semifinaleplass på 10 meter tårnstup under et verdenscupstevne i nettopp Tokyo.

Det bekrefter landslagstrener Roy Terje Prøis Nygård overfor NTB.

– Vi satte dette som et mål i 2016, og så klarte hun det på siste forsøk. Hun har gjort et voldsomt comeback det siste året etter skade og operasjon i USA, hvor hun studerer for tiden, sier han til NTB.

– Ikke minst står det respekt av å prestere når du vet at det kanskje er siste sjanse for en drøm du har hatt i så mange år, tilføyer han.

Dermed blir det ingen OL-deltakelse for den yngste av Tuxen-søsknene. Det la en kraftig demper på gleden til storesøster Anne Vilde.

– I dag var den beste og verste dagen i livet mitt. Jeg klarte å sikre en plass for landet mitt på 10 meter i OL, men søsteren min klarte det ikke, skriver den OL-klare stuperen på Instagram.

– Vi har trent sammen hele livet, og vårt aller største mål har hele tiden vært å reise sammen til OL, heter det videre i innlegget.

Helle Tuxen legger ikke skjul på sin skuffelse.

– Hard dag på kontoret i dag, skriver hun på sin Instagram-konto.

De 12 beste gikk til finale. Helle Tuxen endte på 30.-plass i kvalifiseringen i Tokyo.

Nå rettes fokuset mot de utsatte sommerlekene i Japan for Anne Vilde.

– Det mangler litt finpuss, men det håper vi å få på plass før lekene i sommer. Det norske laget reiser nå til EM senior 10. til 17. mai, så der får hun trent godt og konkurrert igjen, sier landslagstrener Prøis Nygård til NTB.

Like bra endte ikke konkurransen for Anne Vildes lillesøster Helle Tuxen (19). Hun endte lenger ned på resultatlistene i det som var siste sjanse til å kvalifisere seg til de kommende sommerlekene.

Anne Vilde Tuxen endte på 19.-plass i kvalifiseringen i Tokyo. Det ga semifinaleplass og OL-billett. I semifinalen avanserte hun tre plasser på resultatlista til 16.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: