Menu
Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen. Foto: Vidar Ruud / NTB

Anmeldelsen av tidligere sykkelpresident Tiedemann Hansen er trukket

Tidligere sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen slipper likevel sak i Domsutvalget i Norges idrettsforbund etter konkursen rundt sykkel-VM i Bergen.

Av NTB | 09.03.2022 12:10:08

Sport: Tiedemann Hansen, som var sjef for verdensmesterskapet i 2017, ble anmeldt av Norges Cykleforbunds region sør etter VM-konkursen. Nå er anmeldelsen trukket tilbake.

– Det at han har hatt denne saken hengende over seg i tre år, er straff nok, sier Terje Johnsen, leder for NCF region sør, til Bergens Tidende.

Sykkel-VM i Bergen for fire år siden ble en folkefest, men den økonomiske blåmandagen kom raskt. Det viste seg til slutt at arrangørselskapet hadde økonomiske krav mot seg på 108 millioner kroner.

Verken Norges Cykleforbund sentralt eller Norges idrettsforbund valgte å forfølge saken.

– På en måte kan du si at vi gir opp, men det er gått snart tre år, og det er ikke bra verken for oss eller for den som er anmeldt. Når det har gått så lang tid, må vi bare sette strek, sier Terje Johnsen.

Sammen med kollegene i NCF region sør har han konkludert med at det alene blir for ressurskrevende å forfølge anmeldelsen av Hansen.

Den tidligere sykkelpresidenten har tidligere tilbakevist grunnlaget for anmeldelsen.

– Det er en personlig forfølgelse. Det skinner igjennom på flere svar fra Terje Johnsens side. Men det er bare å leve med. Region sør har prøvd å få med de andre regionene, men dette er egentlig et enmannsshow, sa Hansen til Telemarksavisa i 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: