fbpx
Menu
Illustrasjonsbilde: Gettyimages / Radio Haugaland

Anklages for å drive med pirattaxi

Det lokale selskapet «Gobilly» skal starte med drosjevirksomhet i Haugesund og Stavanger og ha søkt etter sjåfører på Finn.no. Nå vil Norges Taxiforbund politianmelde selskapet.

Av Egil M Solberg | 09.08.2019 10:21:56

Partnersjåfører: Fylkesleder Morten Eriksen i Norges Taxiforbund Rogaland, vil anmelde «Gobilly» til politiets avdeling for arbeidslivskriminalitet, skriver Haugesunds avis.

I følge firmaet skal taxipriser halveres, og de skal selv ta 20 prosent.

– Da kan man jo se for seg hva slike sjåfører skal tjene, og samtidig dekke alle driftsutgifter selv, skriver taxiforbundet på sin Facebook-side.

Forbundet opplyser at de har vært i dialog med politiets A-krim gruppe hvor de fremholder at dette er en ulovlig virksomhet – hvor det tilrettelegges og organiserer for ulovlig personbefordring mot vederlag uten løyve.

– Vi skal gjøre alt vi makter for å stanse denne virksomheten, og starter nå også en kamp mot diverse Facebook-grupper, skriver Eriksen på Facebook.

Har startet med testing

– Vi tester systemet ut i Haugesund og Stavanger. I løpet av den neste tiden vil vi aktivere over hundre sjåfører i appen, sier gründeren Eirik Magnus Mjåseth til avisa.

Han bestrider at de gjør noe ulovlig.

– Vi følger lover og regler. Vi er blant de nye aktørene som Stortinget nå har bestilt, sier Mjåseth til Haugesunds Avis.

Facebook

Flere nyheter: