Menu
Innbyggere kikker tirsdag på restene av et bygg som tilhørte et forsikringsselskap knyttet til Hamas i Gaza by. En rekke bygninger på Gazastripen ble rammet av israelske angrep mandag og natt til tirsdag. Foto: Adel Hana / AP / NTB scanpix

Angrepene har opphørt på Gazastripen

Roen senket seg over Gazastripen og Sør-Israel tirsdag, etter nye fly- og rakettangrep natten i forveien.

Av NTB | 26.03.2019 13:28:16

Krig og konflikter: Det ble ikke meldt om nye angrep på formiddagen. Samtidig kom Israels statsminister Benjamin Netanyahu tilbake til hjemlandet for å ta seg av situasjonen.

Han valgte å forkorte et besøk i USA som følge av angrepene de siste dagene.

Israelske kampfly bombet en rekke mål på Gazastripen mandag. Samtidig ble det skutt nye raketter fra det palestinske området mot Sør-Israel.

På kvelden meldte den islamistiske Hamas-bevegelsen, som kontrollerer Gazastripen, at det var enighet om en våpenhvile. Men dette ble ikke bekreftet av Israel, og angrepene fortsatte på natten.

Flyalarmen gikk blant annet i den israelske byen Sderot. Ifølge Jerusalem Post ble 30 raketter skutt fra Gaza og inn i israelsk luftrom. Noen ble stanset av rakettforsvaret Iron Dome, mens andre landet i åpent lende. Verken mennesker eller eiendom ble skadd, opplyste en lokal talsperson.

Blant bombemålene i Gaza var militære installasjoner som tilhører Hamas og gruppen Islamsk hellig krig.

Det er ikke kommet meldinger om drepte i krigshandlingene det siste døgnet. Men på begge sider er angivelig sju mennesker såret.

(©NTB)

Flere nyheter: