Menu
Tonje Angelsen viste enorm glede fredag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Angelsen fikk forbundets gullmedalje og vant NM-høyden: – Rørende å bli satt pris på

Høydehopper Tonje Angelsen ble hedret med friidrettsforbundets gullmedalje under åpningsseremonien i NM i Stjørdal. Like etter knuste hun konkurrentene.

Av NTB | 24.06.2022 19:46:11

Sport: Friidrettspresident Anne Farseth tildelte 32-åringen medaljen. Angelsen har lenge vært en del av norsk friidrett og har et EM-sølv fra Helsingfors i 2012 å vise til.

– Det var en ære. Det var veldig uforventet og noe som ikke har streifet meg. Det var veldig rørende å bli satt pris på, sa Angelsen til NTB.

Det er 108. gang forbundet deler ut gullmedaljen. I fjor fikk parasprinteren Salum Ageze Kashafali hederen.

«Forbundets gullmedalje for aktiv idrett kan etter enstemmig vedtak av sentralstyret i et antall av høyst en hvert år tildeles den utøver som gjennom flere år har vist fremragende dyktighet», heter det i statutten.

Det er årsbeste med åtte centimeter. Hun viste enorm glede ved flere anledninger underveis i konkurransen.

Hun rev to ganger på 1,78 før hun til slutt kom over. Da hun kom over 1,81, var seieren sikret, og hun hoppet vilt av glede.

Hun forsøkte seg på 1,85, men det gikk ikke. Hun peker blant annet på en utladning og flere tårevåte øyeblikk underveis i hoppingen.

– Jeg har 1,85 inne, men da var jeg jækla sliten. Da hadde jeg begynt å grine på de tre forrige høydene, sa hun og pekte på støtten hun fikk fra sidelinjen.

Det var en lang rekke som ville følge Angelsen på «hjemmebane».

– Alle vil deg godt her. Det hjalp å være på hjemmebane, konstaterte hun.

Noen timer senere sikret 32-åringen seg sitt åttende NM-gull utendørs med et hopp på 1,83 meter.

– Jeg slapp skuldrene skikkelig ned da jeg vant. Da kunne jeg begynne å kose meg litt. Før det var jeg helt «borti der», fortsatte hun.

(©NTB)

Flere nyheter: