reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Andrea Pirlo er den nye treneren til Juventus. Foto: AP Photo/Andrew Medichini/NTB scanpix.

Andrea Pirlo klar som ny Juventus-trener

Den italienske legenden Andrea Pirlo tar over som Juventus-trener. Tidligere lørdag fikk Maurizio Sarri sparken etter mesterliganedturen.

Av NTB | 08.08.2020 20:32:36

Sport: Det holdt ikke for Sarri å vinne Serie A i hans eneste sesong med klubben. Italieneren fikk sparken dagen etter at laget røk ut av mesterligaen. Senere lørdag bekrefter Juventus at erstatteren blir ingen ringere enn Andrea Pirlo. Han har skrevet en toårskontrakt.

Pirlo, som er regnet som en av fotballhistoriens mest elegante midtbanespillere, spilte for Juventus fra 2011 til 2015. Han har vært U23-trener i klubben en kort stund før han nå forfremmes til å bli sjefen til Cristiano Ronaldo og co.

Pirlo vant serie A fire ganger med Juventus, og har i tillegg to serietitler med Milan. I Milan vant han også mesterligaen to ganger som spiller. I tillegg er han verdensmester med Italia.

I fredagens åttedelsfinale mot Lyon vant Juventus 2-1 på hjemmebane takket være to mål av Cristiano Ronaldo, men 0-1-tapet i første åttedelsfinale på bortebane i mars gjorde at laget røk ut på bortemålsregelen.

Det betyr at Serie A-tittelen blir det eneste trofeet Sarri vant med den italienske giganten. I cupen ble det finaletap mot Napoli, noe det også ble i supercupfinalen mot samme lag i desember.

(©NTB)

Flere nyheter: