Menu
Danmark har den siste tiden begynt å lempe på en rekke restriksjoner. Her Nyhavn i København sentrum. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB

Andre dag på rad med over 1.000 registrerte smittede i Danmark

For andre dag på rad er det registrert over 1.000 nye koronasmittede i Danmark på et døgn. 1.023 tilfeller viser fortsatt smitteøkning.

Av NTB | 07.05.2021 15:39:44

Medisin og helse: Ikke siden januar er det registrert så mange smittede. Samtidig er det nå flere som tester seg per dag, enn i januar. Torsdag meldte helsemyndighetene om 1.012 tilfeller.

I tillegg viser fredagens tall at antall innleggelser holder seg lavt. 157 personer er fredag innlagt på sykehus med korona, som er én mer enn dagen før, ifølge Statens Serum Institut. 31 av disse ligger på intensivavdelingen.

I løpet av det siste døgnet er det utført 202.279 såkalte PCR-tester, hvorav 0,51 prosent var positive. Dette viser også at smitten stiger noe, siden prosentandelen har ligget over 0,49 de siste dagene.

Professor i smittsomme sykdommer ved Institutt for klinisk medisin ved Aarhus Universitet, Eskild Petersen, mener smitteøkningen skyldes gjenåpningen av samfunnet.

– Jeg tror ikke det er noen tvil om det. Restaurantene er fulle, og det er mange mennesker på gaten etter stengetid. Så det er ingen overraskelse, sier Petersen.

Danmark har den siste tiden begynt å lempe på en rekke restriksjoner. Tirsdag denne uken var R-tallet igjen over 1, som betyr at smitten øker.

Samtidig går vaksineringen fremover. Helseminister Magnus Heunice (S) skriver på Twitter fredag at hver fjerde danske nå har fått minst en vaksinedose.

(©NTB)

Flere nyheter: