reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ebba Andersson vant den svenske sesongåpningen i Bruksvallarna foran stjerneskuddet Frida Karlsson. Foto: Terje Pedersen / NTB

Andersson vant sekundstrid mot Karlsson

Ebba Andersson tok innersvingen på stjerneskuddet Frida Karlsson på ti kilometer klassisk i svenskenes sesongåpning i langrenn. I mål skilte det 3,2 sekunder.

Av NTB | 20.11.2020 16:08:34

Sport: – Virkelig gøy få denne starten på sesongen, sier Andersson til SVT.

Karlsson var storfavoritt til å vinne i Bruksvallarna, og hun ledet med flere minutter ved alle mellomtider etter å ha vært blant de tidlig startende. Men Andersson hadde andre planer.

Hun startet blant de siste og matchet sin to år yngre lagvenninne. Ved siste mellomtid, en kilometer før mål, skilte det bare et halvt sekund i Karlssons favør.

– Det var en tøff kamp med Frida under hele løpet, og hun er en sterk avslutter, sier Andersson, som likevel hadde den beste avslutningen av de to.

Hun kunne måle seg mot Karlssons tider, lyktes med å trykke skikkelig til på oppløpet og var 3,2 sekunder foran i mål.

– Dette var et bra svar for meg. Det handler om å gjøre sitt eget løp og finne en god rytme. Det gjorde jeg, og det ble en bra gjennomkjøring, sier Karlsson.

På mennenes 15 kilometer var det Max Novak som var best. Han vant med 7,4 sekunders margin til Karlssons kjæreste William Poromaa.

(©NTB)

Flere nyheter: